Prosjektet ble etablert som et bredt samarbeid der fire av medlemsorganisasjonene var med i en arbeidsgruppe som jobbet både på samlinger og i egen organisasjon.
Resultatet er et studiehefte som hjelpemiddel til å få fart på aktiviteten lokalt og verve nye medlemmer. Her stilles noen enkle og viktige spørsmål: Hvordan å rekruttere, aktivisere og beholde medlemmene i vår organisasjon, i vårt lag? Hvordan inkludere bredere og nå fram til nye medlemsgrupper?
Utnyttelse av gode verktøy krever markedsføring og opplæring. Det har foregått gjennom utprøving dette året. Målgrupper var studieleder i organisasjonene lokalt. Små foreninger og lokale lag av større organisasjoner går sammen om å bruke materialet i regi av fylkesledd.
Opplæring i verktøyene skjer lokalt som introduksjon for nye studieledere. Funkis lager materiellet. Studieheftet Funkis for ferske studieledere brukes for å engasjere deltakerne til å reflektere og analysere, appellere og rekruttere, introdusere og kommunisere, aktivisere og evaluere, lage og bruke egne ressurser for en mer inkluderende studieaktivitet.
Arbeidet foregår i grupper med erfaringsutveksling, refleksjon og summegrupper. Deltakerne forbereder seg hjemme før kurs. Mye handler om rolleforståelse som delvis utvikles gjennom rollespill. Opplegget er laget for 5 møter og workshopen «Inkludering i frivillige organisasjoner». Workshopen er utviklet av Frivillighet Norge, og passer fint inn som inspirasjon for finne fram til gode møteplasser og å komme i kontakt med nye medlemmer.
Studieforbundet Funkis holder på å gjøre materiellet tilgjengelig elektronisk og som ferdig nano-kurs på nettet.
Møteplassen: Diabetesforbundet, Mental Helse og Mental Helse Ungdom.
Prosjektet har fått støtte fra ExtraStiftelsen til å utvikle verktøyene i Møteplassen.
Kontakt:
Studieforbundet Funkis
Marianne Ween
post@funkis.no
tlf. 06315